Χειρουργός Ω.Ρ.Λ.

Ολιστική Ιατρική Ευρυθμίας

Ομοιοπαθητικός

Πτυχιούχος Ιπποκράτειου Κέντρου Κλασσικής Ομοιοπαθητικής
Μέλος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδος (ΣΟΕ)

Σύμβουλος

Ολιστικής - Ενεργειακής Διατροφολογίας

Περιπτώσεις


Ομοιοπαθητική

Η θεραπευτική μέθοδος ψυχής και σώματος, εντελώς φυσική, χωρίς παρενέργειες, φιλική προς τον άνθρωπο, βασισμένη σε συγκεκριμένους αναλλοίωτους θεραπευτικούς νόμους. Στηρίζεται στην αρχή "όμοια ομοίοις εισίν ιάματα", που ήταν η θεραπευτική αρχή του Ιπποκράτους.

Η Ομοιοπαθητική είναι μια αυτοτελής θεραπευτική μέθοδος, μια ενεργειακή θεραπευτική Τέχνη που δεν σχετίζεται με την συμβατική ιατρική, αλλά με την ολιστική ιατρική . Η θέση αυτή αναγνωρίζεται από τον ιατρικό σύλλογο της Αγγλίας ο οποίος τονίζει ότι «η Ομοιοπαθητική είναι μέθοδος αυτοτελής, έχει δικές της βάσεις και κριτήρια εκπαίδευσης, όπως επίσης δικά της κριτήρια ικανοτήτων και επαγγελματισμού».

Η Ομοιοπαθητική είναι μια τελείως φυσική μέθοδος θεραπείας, η οποία θεραπεύει μόνιμα, ήπια και χωρίς παρενέργειες. Η Ομοιοπαθητική στοχεύει στην ενδυνάμωση του ίδιου του οργανισμού ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού αποκαθιστώντας την διαταραγμένη του υγεία.

Ολιστική Ιατρική

Οι γιατροί, της Αρχαίας Ελλάδος, είχαν μια ολιστική άποψη για τους ασθενείς τους, τους οποίους θεωρούσαν ως ενσαρκωτές των φυσικών στοιχείων, που λειτουργούν αρμονικά σε καταστάσεις υγείας, αλλά και που μπορεί να χάσουν την ευρυθμία , σε καταστάσεις ασθένειας ( Ασκληπιός, Πυθαγόρειοι, Αριστοτελιστές ). Η ίδια η ανθρώπινη φύση, θεωρήθηκε ως η πηγή « της των πάντων επούλωσης», με ικανό μέσο βαθιάς Αυτογνωσίας ( Γνώθι σαυτόν) , ενώ εργασία του θεραπευτή ήταν να εξισορροπήσει, αλλά και να διευκολύνει την δύναμη του οργανισμού, με τη βοήθεια του περιβάλλοντος φυσικού κόσμου. Επειδή ο καθένας μας είναι μοναδικός, η θεραπευτική εξατομικεύεται και αφορά το άτομο στο σύνολο του οργανισμού του.

Εισπνεοθεραπεία - Αρωματοθεραπεια

Μια παγκοσμίως μοναδική πατενταρισμένη τεχνική που χρησιμοποιεί την εισπνεοθεραπεία, σαν μια τεχνική, δονήσεων αρώματος. Ένας μοναδικός συνδυασμός των αρχαίων θεραπευτικών μεθόδων με την υποστήριξη της σύγχρονης τεχνολογίας. Η μέθοδος διαχειρίζεται χρόνιες παθήσεις που είναι αποτέλεσμα του χρόνιου στρες (για παράδειγμα ρινίτιδα, παραρρινοκολπίτιδα, ωτίτιδα, πονοκέφαλοι, ημικρανία, ίλιγγος, εμβοές).

Βελονισμός

Μια ιδιαίτερη μορφή του βελονισμού που χρησιμοποιεί το πτερυγίου του ωτός (ωτός μικροσυστημάτων) για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς. Πόνος, άγχος και συναφείς παθολογίες, όπως: αϋπνία, κάπνισμα , εθισμός, παχυσαρκία και διατροφικές διαταραχές, φαίνεται να είναι οι περιοχές παρέμβασης.

Μια αρχαία θεραπευτική μέθοδος, η οποία χρησιμοποιείται σήμερα, έχοντας υποστεί με την πάροδο των αιώνων πολλές βελτιώσεις. Βασίζεται στην παρατήρηση, ότι για τη λειτουργία ευεξίας του ανθρώπινου σώματος, παίζουν σημαντικό ρόλο, κάποιοι ενεργειακοί δίοδοι που καλούνται "μεσημβρινοί".

Αγιουρβέδα

Η Αγιουρβέδα θεωρείται η αρχαιότερη θεραπευτική τέχνη. Ετυμολογικά σημαίνει η τέχνη της επιστήμης και της ζωής. Στα σανσκριτικά Αγιουρ σημαίνει ζωή και βέδα επιστήμη. Είναι μια θεραπευτική προσέγγιση που χρησιμοποιεί οτιδήποτε μας παρέχει η φύση όπως τροφές, βότανα, χρώματα, ήχο, πολύτιμους λίθους, μέταλλα κ.α. για να αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε ασθένεια αφ΄ενός και για να ενδυναμώνεται ο οργανισμός αφ’ ετέρου. Πολλές από τις αρχές των φυσικών θεραπειών έχουν τη βάση τους στην Αγιουρβέδα. Οι ρίζες της είναι η Βεδική παράδοση και τοποθετείται περίπου 5000 χρόνια π.Χ. Θεωρείται το αρχαιότερο ιατρικό σύστημα στον κόσμο.

Η Αγιουρβέδα αντιμετωπίζει ολιστικά τον άνθρωπο σαν ένα σύνολο και όχι τμηματικά και μεμονωμένα.

Ρεφλεξολογία

Η ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στο πέλμα και την ράχη των ποδιών. Επειδή στο πέλμα υπάρχουν 7.200 νευρικές απολήξεις, αυτές οι εξειδικευμένες πιέσεις προκαλούν ένα «αντανακλαστικό» ερέθισμα σε καθένα σημείο και όργανο του σώματος ξεχωριστά, με αποτέλεσμα την διέγερση του νευρικού και του αμυντικού συστήματος του οργανισμού αν στην περίπτωση του ασθενούς δεν είναι εφικτό να γίνει εφαρμογή στα πόδια γίνεται στα χέρια. Με την Ρεφλεξολογία μειώνεται το άγχος, χαλαρώνουν οι εντάσεις και ελευθερώνονται οι θεραπευτικές δυνάμεις του σώματος.

Όλες οι λειτουργίες του οργανισμού εναρμονίζονται και διευκολύνεται η διαδικασία αυτοθεραπείας του ατόμου.

  • Καλυτερεύει η κυκλοφορία
  • Ενισχύεται το ανοσοποιητικό
  • Εξισορροπεί το ορμονικό
  • Λειτουργούν καλύτερα τα απεκκριτικά όργανα και έτσι αποτοξινώνεται ο οργανισμός

Επαγγελματική χειρομάλαξη (massage)

Οι μελέτες δείχνουν ότι 30 λεπτά μασάζ διεγείρουν την έκκριση ενδορφινών στο αίμα, που αποτελούν ένα «φυσικό φάρμακο» του οργανισμού, επιφέροντας ευτυχία και χαλάρωση.

Τεταμένοι μύες, πόνος στις αρθρώσεις, κακή στάση του σώματος και άγχος είναι προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα από θεραπείες μασάζ. Λειτουργεί σε συνεργασία με το κυκλοφορικό, το μυοσκελετικό και το νευρικό σύστημα ενώ προσβλέπει στη βελτίωση της αναπνοής και οξυγόνωσης των κυττάρων, όπως και στην απομάκρυνση των τοξινών από τους ιστούς.

Βελτιώνει τη λεμφική κυκλοφορία και βοηθάει στην διάσπαση του υποδόριου λίπους βελτιώνοντας την εμφάνιση της επιδερμίδας.

Ευρυθμική διατροφή

Η Ευρυθμική διατροφή, είναι η νέα επιστημονική και ολοκληρωμένη μέθοδος θρέψης και αποτοξίνωσης του οργανισμού και των κυττάρων του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την ουσιαστική πρόληψη και θωράκιση του οργανισμού ενάντια σε όλες τις ψυχοσωματικές διαταραχές.