Ευρυθμική διατροφή

Ευρυθμική διατροφή

Η Ευρυθμική διατροφή, είναι η νέα επιστημονική και ολοκληρωμένη μέθοδος θρέψης και αποτοξίνωσης του οργανισμού και των κυττάρων του. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την ουσιαστική πρόληψη και θωράκιση του οργανισμού ενάντια σε όλες τις ψυχοσωματικές διαταραχές.

“Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι η ισομερής κατανομή και η ακριβής μίξη μέσα στο σώμα, των δυνάμεων των τεσσάρων στοιχείων και γεύσεων.”

Ιπποκράτης

 

H πρόσληψη τροφήςείναι μία βιολογική ανάγκη, αλλά κυρίως προϋποθέτει κάποιου βαθμού επιθυμία και αντίληψη. Ορισμένες συμπεριφορές  και κοινωνικά πρότυπα θέτουν σε δεύτερη μοίρα την επιθυμία για πρόσληψη τροφής (π.χ. κίνδυνος / φόβος, εργασία κλπ.)

  • Στην Ευρυθμική διατροφή εφαρμόζεται η τριάδα της ομοιόστασης, Ισορροπία, Συμμετρία, Αρμονία.
  • Προτείνονται γεύματα που ακολουθούν ρυθμό εώ υπάρχει ισονομία/ισοτιμία όλων των στοιχείων και γεύσεων [πικρού (Αιθέρας), Αλμυρού (Νερό και Φωτιά), ξινού (Φωτιά και Αέρας), γλυκού (Αέρας και Γη), πικάντικου (Γη και Νερό) και των στοιχείων ξηρού (Γη), υγρού (Νερό), κρύου (Αέρας) και ζεστού (Φωτιά)].

Μεγάλη επίδραση στην εποχή μας ασκεί η ενσυνείδητη στέρηση τροφής, δηλαδή η δίαιτα, η οποία πολύ συχνά εφαρμόζεται χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.

Αυτό συχνά οδηγεί σε σοβαρές διαταραχές διατροφικής συμπεριφοράς ( τσιμπολόγημα, τάση για γλυκά, νυκτερινή υπερφαγία, βουλιμία, νευρογενή ανορεξία) και σε πλήρη απορρύθμιση των νευροορμονικών κυκλωμάτων και των επιπέδων υγείας.