Χειρουργός Ω.Ρ.Λ.

Ολιστική Ιατρική Ευρυθμίας

Ομοιοπαθητικός

Πτυχιούχος Ιπποκράτειου Κέντρου Κλασσικής Ομοιοπαθητικής
Μέλος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδος (ΣΟΕ)

Σύμβουλος

Ολιστικής - Ενεργειακής Διατροφολογίας

Η πρόσληψη τροφής είναι μια βιολογική ανάγκη, αλλά κυρίως προϋποθέτει κάποιου βαθμού επιθυμία και αντίληψη. Ορισμένες συμπεριφορές και κοινωνικά πρότυπα θέτουν σε δεύτερη μοίρα τη σημασία του αρχέγονου εθισμού στην επιθυμία πρόσληψης τροφής (π.χ. κίνδυνος/φόβος, εργασία κ.λπ.).

Μεγάλη επίδραση στην εποχή μας ασκεί η ενσυνείδητη στέρηση τροφής, δηλαδή η δίαιτα, η οποία πολύ συχνά εφαρμόζεται χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Τα άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα δεν υπακούν στα ενδογενή ερεθίσματα όρεξης και κορεσμού αλλά σε ενσυνείδητο έλεγχο λήψης ή στέρησης τροφής.

Ο παρατεταμένος και αυστηρός έλεγχος της διατροφικής πρόσληψης συχνά οδηγεί σε σοβαρές διαταραχές διατροφικής συμπεριφοράς (τσιμπολόγημα, τάση για γλυκά, νυκτερινή υπερφαγία, βουλιμία, νευρογενή ανορεξία) και σε πλήρη απορρύθμιση των νευροορμονικών κυκλωμάτων και των επιπέδων υγείας.

Η Ομοιοπαθητική έχει να κάνει με οτιδήποτε αφορά στην υγεία. Έτσι, φυσικά, συνδέεται και με τη διατροφή. Αλλά, τελικά, ποιος αποφασίζει τι είναι υγιεινή διατροφή για τον καθένα μας;

Έχω παρατηρήσει ότι ένας άνθρωπος που είναι υγιής πάντα θα επιλέγει μια διατροφή που είναι υγιεινή για τον οργανισμό του. Το κύριο στοιχείο για την κακή διατροφή βρίσκεται σε λάθη που εντοπίζονται στην ίδια την κατάσταση της ύπαρξής μας. Όταν το άτομο νιώθει ευτυχία μέσα του και συνάμα το περιβάλλον στο οποίο κινείται και διαμορφώνεται είναι θετικό, δεν μπορεί παρά να τρέφεται υγιεινά. Έτσι, η έμφαση που δίνεται στην Ομοιοπαθητική αφορά στην ίδια την υγεία.

Το φαγητό αποτελεί τεράστια πηγή ικανοποίησης για τα άτομα αυτά. Στον κόσμο μας οι άνθρωποι ψάχνουμε να νιώσουμε γεμάτοι τις στιγμές που νιώθουμε άδειοι εσωτερικά και θλιμμένοι, σαν να ψάχνουμε κάτι και δεν ξέρουμε τι. Ο καθένας μας κουβαλά την αίσθηση του ανικανοποίητου, του ανεκπλήρωτου, μια βαθιά αίσθηση φόβου.

Το ζητούμενο της ομοιοπαθητικής είναι να φέρει ισορροπία στο σώμα και στο πνεύμα.

 

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ.docx

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ 7 ΗΜΕΡΩΝ.odt

ΕΥΡΥΘΜΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ NEW B ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ.pdf